ZA STOKHOLM 181 AUTOBUS MAN

ZA STOKHOLM 181 AUTOBUS MAN

Švedski gradski prevoznik Keolis Sverige AB proširuje svoj vozni park za 181 autobus tipa MAN Lion’s City, od kojih će 52 biti hibridni.

Švedski gradski prevoznik Keolis Sverige AB će na ovaj način proširiti svoj vozni park za 181 autobus tipa MAN Lion’s City, od kojih će 52 autobusa imati hibridni pogon. Ova narudžbina je do sada najveća za MAN hibridne autobuse dobijena od jednog prevoznika. Naručeno je i 127 zglobnih autobusa MAN Lion’s City G u CNG i dizel izvedbi, kao i dva MAN Lion’s City M autobusa dužine 10,5 metara. Sva vozila zadovoljavaju važeće najstrože Euro 6 standarde emisije izduvnih gasova. Keolis će nove autobuse koristiti u javnom prevozu na gradskim i prigradskim linijama u Stokholmu.

man_lionscity_cng_keolis3

Isporuka novih autobusa kreće u junu 2014. godine, a uvoznik Svenska Neoplan AB je ujedno zadužen za servis i održavanje. Odlučujući faktor za dodelu ugovora MAN-u je bio njihov kvalitet i impresivan servisni koncept. Pored sveobuhvatnih povoljnosti garancije, obezbeđena je laka dostupnost rezervnih delova. Svenska Neoplan AB će takođe obezbediti tehničku podršku Keolisu i obuku njihovog osoblja, kao i svo neophodno znanje vezano za autobuse. Pored toga, prevoznik će profitirati i na osnovu velikodušnih uslova u ponudi.

man_lionscity_cng_keolis2

„Vozila MAN ne samo da ispunjavaju naše visoke standarde, nego i zakonske regulative i zahteve koje za javni prevoz propisuje grad Stokholm. Ubeđen sam da će u budućnosti sve veći broj putnika korisiti naše autobuse“, rekao je Magnus Okerhajlm, direktor kompanije Keolis Sverige AB.

Ekonomični MAN autobusi impresioniraju svojom veoma niskom potrošnjom i niskim nivoom izduvnih gasova. Ovo omogućava hibridnom modelu da uštedi i do 30% na troškovima dizela i da za isti procenat smanji emisije ugljen-dioksida. Dodatna povoljnost je smanjenje buke. Kada se udaljava od stanice, autobus vozi u potpunom električnom režimu, dok se dizel motor uključuje tek posle nekoliko stotina metara.

man_lionscity_cng_keolis1

Keolis može slobodno da se pouzda u zglobne gasne autobuse MAN Lion’s City G CNG, nakon decenija iskustva koje MAN ima sa autobusima na prirodni gas. Koristeći koncentrovani biogas, autobusi ne otpuštaju ugljen-dioksid. Zahvaljujući veoma glatkom sagorevanju goriva, CNG autobusi su naročito tihi u radu.

Keolis poseduje najveći vozni park autobusa na biogas u Švedskoj i stavlja poseban akcenat na obnovljiva goriva. Zavisno od modela motora, novi autobusi će raditi na gas ili na biogas. MAN je već podržao kompaniju 2013. godine u njenom razvoju kao održivom sistemu javnog prevoza tako što je otvorio centar za gradske autobuse na biogas u Geteborgu.

Foto: Autobusi.NET

Descargar musica