70 Solarisa za Rumuniju

70 Solarisa za Rumuniju

U rumunski grad Pitešt ovog proleća treba da stigne 70 novih niskopodnih autobusa Solaris Urbino 12.

Poslednjih dana 2014. godine, Solaris je potpisao ugovor o isporuci 70 niskopodnih gradskih autobusa tipa Urbino 12 u Pitešt, grad nedaleko od rumunske prestonice, Bukurešta. Solaris će proizvesti ova vozila za gradskog prevoznika SC Publitrans 2000 SA. Autobusi će biti niskopodni, klimatizovani i biće opremljeni dnevnim LED svetlima. Biće ugrađen i napredni informativni sistem za putnike, kao i video nadzor. Nove autobuse će pokretati Euro 6 motor Cummins ISB6.7 280B.

solaris_urbino_12_rumunija2

Po ugovoru je predviđeno da vozila u potpunosti budu isporučena do maja 2015. godine. Solaris je prisutan na rumuskom tržištu već par godina. Deset autobusa Urbino 12 saobraća gradom Ordea, dvadeset vozila istog tipa i osam trolejbusa Trollino 12 su isporučeni gradu Baja Mare na severu zemlje.

solaris_urbino_12_rumunija1

Prošle godine su se još dva mesta priključila spisku rumunskih gradova u kojima saobraćaju autobusi za zelenim jazavičarem: Kluz-Napoka, glavni grad Transilvanije i Krajova na severu zemlje. Prvi se odlučio za 40 zglobnih autobusa Urbino 18, dok je drugi potpisao ugovor o isporuci 17 solo autobusa Solaris Urbino 12.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica