VIDEO: Scania za sigurnu vožnju po Africi

VIDEO: Scania za sigurnu vožnju po Africi

Vodeći afrički prevoznik Intercape sa autobusima marke Scania i veštim vozačima podiže standarde u bezbednosti.

Nesigurni putevi su najveći problem u južnom delu afričkog kontinenta. Pešaci, biciklisti i putnici u javnom prevozu su izloženi velikom riziku i česte su žrtve na putevima. To je problem sa kojim se hrabro suočio Intercape, jedan od vodećih međugradskih prevoznika na jugu Afrike. Intercape posluje sa 330 autobusa i prikolica u Južnoafričkoj Republici, Namibiji, Bocvani, Zimbabveu, Malaviju i Mozambiku i teži da sprovede nove, mnogo više standarde u bezbednosti.

Intercape se odlučio za vozila marke Scania, jer su se pokazala kao veoma pouzdana vozila. Svi autobusi se redovno održavaju u sopstvenim serivisima. Autobusi su opremljeni limiterima brzine, tako da im je brzina ograničena na 95 km/h, što je niže od propisane maksimalne brzine u Južnoafričkoj Republici. Pored toga, vozačima se dozvoljava da voze isključivo u smenama od četiri sata, tako da svaki autobus ima dva vozača koji se smenjuju.

SONY DSC scania_intercape_africa4

Intercape ima centar za podršku i praćenje svih autobusa tokom 24 sata i na taj način vode računa o svojim vozačima, autobusima i, samim tim, o putnicima. Svi vozači koji voze Intercape autobuse imaju najmanje pet godina vozačkog iskustva. Svi novi vozači prolaze kroz različite kurseve u dnevnim i noćnim uslovima, kao i kroz rigorozne medicinske preglede.

scania_intercape_africa1 scania_intercape_africa2

Pre svake vožnje, vozači prolaze alko test i obavljaju pregled vozila. Kada se vozilo vrati u garažu, odlazi na dvenu negu i proveru ispravnosti kočnica i ogibljenja.
(Foto i video Scania)

Descargar musica