Autobusi Neobus Scania za Meksiko Siti

Autobusi Neobus Scania za Meksiko Siti

Na šasijama švedskog proizvođača Scania će brazilska fabrika Neobus izgraditi 62 karoserije za potrebe novog BRT sistema u Meksiko Sitiju.

Meksiko je poslednja zemlja u nizu koja je odabrala kompaniju Scania za uspostavljanje posebnih koridora za gradske autobuse – BRT (Bus Rapid Transit) sa ciljem da poboljša svoj sistem javnog prevoza. Scania će isporučiti 62 autobusa gradskom prevozniku Mexibus u Meksiko Sitiju. Pored toga, Scania će obezbediti servis celokupne flote, vozilo za podršku, kao i obuku vozača.

Karoserije za ove autobuse će raditi brazilska kompanija Neobus. Novi autobusi će raditi na Mexibus liniji 2, koja je sa svojih 21,3 km i sa 42 stanice najduža autobuska linija u gradu. Očekuje se da će linija opsluživati oko 211.000 putnika dnevno, a prolaziće kroz najnaseljenije delove grada.

scania_neobus_mexibus

Meksiko je usvojio ambiciozan program uspostavljanja BRT sistema sa ciljem da zameni privatne minibuse koji sada čine većinu gradskog prevoza.

Scania u Meksiku drži preko polovine tržišta kada su turistički autobusi u pitanju, ali do sada nisu imali značajniji udeo na tržištu gradskih autobusa. Diljem Latinske Americe i u Africi, Scania isporučuje autobuse za BRT sisteme koji se grade sa ciljem da brzo i ekonomično prevoze veliki broj putnika i smanje gradsku gužvu. Do danas je Scania isporučila 3.500 autobusa za potrebe BRT sistema.

Specifikacije autobusa:

  • 52 zglobna autobusa Scania K 360 6×2/2 Euro 5 sa karoserijom Neobus
  • 10 solo autobusa dužine 15 metara Scania K 310 6×2*4 Euro 5 Sa karoserijom Neobus.

(Foto: Scania)

Descargar musica