Top Design Award 2019 za Solaris

Top Design Award 2019 za Solaris

Nakon svetske premijere na prošlogodišnjem sajmu Transexpo u gradu Kjelce, Solaris Urbino 12 LE lite hybrid dobio je nagradu za najbolji dizajn na sajmu u Poznanju.

Kompanija Solaris Bus & Coach S.A. dobila je nagradu u kategoriji „Automobilskog i javnog prevoza“ za svoj nov proizvod – Solaris Urbino 12 LE lite hybrid koji je debitovao na prošlogodišnjoj izložbi Kjelce Transexpo. Jens Timih, koji je dugo godina bio odgovoran za dizajn proizvoda iz Bolehova i Mihalj Pikulja, direktor odseka za razvoj autobusa, koj je odgovoran za tehnički dizajn i razvoj nove konstrukcije, obojica su dobili priznanje za nov proizvod.

Top_Design

Ove godine, jedanaesto izdanje sajma je održano od 12-15. marta na Međunarodnom sajmu u Poznanju. Tokom ovog događaja, Top Design nagrade su dodeljene za inovativni dizajn na najvišem nivou, potvrđujući izuzetan kvalitet dizajna. U žiriju takmičenja učestvovali su priznati autoriteti iz oblasti dizajna, brojni stilisti i akademsko osoblje. Nagrade su dodeljene u čak 16 kategorija, uključujući industrijski dizajn, kancelarijski, dizajn parkova, potrošačke elektronike ili javni prostor.

Solaris_Urbino_12_LE_lite_hybrid_Top_Design_Awards_2019

„Niskokalorični“ naziv nagrađenog vozila odnosi se na njegovu najveću prednost, a reč je o niskoj potrošnji goriva, a time i nižim operativnim troškovima u poređenju sa sličnim dizajnerskim rešenjima dostupnim na tržištu. Glavni cilj koji je vodio Solarisove inženjere za istraživanje i razvoj, koji su radili na stvaranju modela Urbino lite hybrid, bio je razvoj autobuskog dizajna koji će postići SORT 2 test potrošnje goriva manji od 30 litara na 100 kilometara. Jedan od najvažnijih uslova za postizanje pretpodstavljenog cilja je smanjenje mase vozila. Masa praznog Solaris Urbino 12 LE lite hybrid je manja od 9 tona.

Ovo je treća nagrada koju je poljski proizvođač dobio od žirija na ovoj izložbi. Solaris je dobio priznanje u 2012. godini za Solaris Tramino tramvaj, a kasnije 2015. za dizajn najnovijeg izdanja familije modela Urbino.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica