Električni Irizari za Provansu

Električni Irizari za Provansu

Španski Irizar je potpisao ugovor za isporuku 15 električnih autobusa “ie tram” za francuski grad Eks an Provans.

Irizar e-mobility, kompanija koja pruža integralna elektro-mobilna rešenja za gradove, upravo je potpisala ugovor sa firmom RDT 13 koji uključuje isporuku i održavanje 15 autobusa Irizar ie tram dužine 12 metara, bez emisije gasova sa infrastrukturom za punjenje.

Irizar_ie_tram_DSC0275 Irizar_ie_tram_DSC0276

Ovi BRT autobusi, koji su nazvani L’Aixpress, povezivaće zapadni sa južnim delom grada Eks an Provans. Linija će se kretati 7,2 kilomera između parkinga Kripton i Sen-Metr parka i uključivaće 19 stanica sa prosečnim rastojanjem od 350 metara između njih. Autobusi će kretati svakih 5 minuta i pokrivaće lokalne tačke grada poput univerziteta, železničke stanice SNCF, Trga Rotonda, autobuske stanice i odmarališta ZAC. Oni će pružiti atraktivno, inovativno i efikasno alternativno rešenje umesto privatnih automobila.

Irizar_ie_tram_DSC0271

Vozilo ie tram od 12 metara ima mesta za 78 putnika, od kojih 22 sedi, a postoji i mesto za invalidska ili dečija kolica. Putnicima je na raspolaganju troja vrata za ulaz i izlaz, USB portovi za punjenje telefona, kao i besplatan WiFi. Sa jednim punjenjem vozilo prelazi više od 50 km pri kompleksnim uslovima sa maksimalnom brzinom od 70 km/h. Punjenje se vrši na nekoliko određenih mesta duž trase kretanja i noću u garaži prevoznika RTD13.

Descargar musica