FlixBus kreće iz Bosne i Hercegovine

FlixBus kreće iz Bosne i Hercegovine

Nemački low-cost autobuski prevoznik, FlixBus, proširuje svoju mrežu i u junu otvara prvu liniju iz Sarajeva za Nemačku.

Linija koja će povezivati Sarajevo, Kakanj, Zenicu, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventu i Brod direktno sa Minhenom će svoj prvi polazak imati u četvrtak, 15. juna u 10:00 sa autobuske stanice u prestonici BiH. Karte su dostupne putem zvanične stranice FlixBusa, aplikacije ili agencija za prodaju karata, a plaćanje je omogućeno i u lokalnoj valuti.

FlixBus u Hrvatskoj. © mate

FlixBus u Hrvatskoj. © mate

Kako navodi Darko Jus, direktor FlixBusa za CEE region, kompanija nastavlja da širi mrežu zelenih autobusa sa ciljem da poveže sve države u regionu. Iz Bosne i Hercegovine se sada nudi putovanje u 22 evropske zemlje i preko hiljadu gradova po atraktivnim cenama. Svoju reč dao je i Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za ovu regiju, s kim smo razgovarali krajem 2016. godine, i istakao da već do kraja godine možemo očekivati još linija u Bosni i Hercegovini, te da FlixBus do kraja godine očekuje da preveze 100 miliona putnika širom Evrope.

Descargar musica