IRSKI AIROCOACH KUPIO 10 AUTOBUSA VOLVO B11R

Irski turistički prevoznik Aircoach, u potpunom vlasništvu First Grupe, preuzeo je 10 novih Plaxton autobusa urađenih na šasiji Volvo B11R.

Volvo B11R Plaxton Panther 3 AirocoachNovi autobusi Volvo ušli su u eksploataciju krajem januara posle pompezne promocije na kojoj je učestvovao i irski ministar transporta, Alan Keli. Ova vozila sa 49 sedišta se koriste na veoma frekventnoj ekspresnoj liniji od Korka do Dablina i do dablinskog aerodroma. Dnevno imaju 36 polazaka, svih sedam dana u nedelji, a putovanje traje tri sata. Obim prevoza na toj liniji se tokom proteklih godinu dana povećao za preko 50%, pa su novi autobusi Volvo B11R veoma značajna investicija kojom Aircoach izlazi u susret zahtevima svojih putnika.

Ključni faktori pri odabiru šasija su bila ekonomična potrošnja i celokupni paket održavanja koji obezbeđuje Volvo. Ekonomičnost u potrošnji goriva je apsolutno od presudnog faktora ako se uzme u obzir kilometraža koju ovi autobusi prelaze. Razgranata mreža servisa garantuje brzi odziv za potrebe održavanja, neophodnih popravki i dostupnosti rezervnih delova.

Volvo autobusi za Aircoach imaju karoseriju Plaxton Panther 3, koju pokreće samohodna šasija B11R sa Euro 5 motorom Volvo D11C, zapremine 11 litara. Putnicima je u vozilu ponuđen potpuni komfor u vidu kožnih sedišta na obaranje, a na raspolaganju im je i toalet i klima uređaj. Svako vozilo ima obezbeđen pristup i prostor za korisnike invalidskih kolica, besplatan bežični internet, kao i USB punjače na svakom sedištu.

Šasija B11R je opremljena svim sigurnosnim sistemima koje Volvo nudi, kao što je elektronski sistem kontrole kočenja EBS i multipleksovani elektronski sistem.

Foto: Volvo Buses

Descargar musica