Još autobusa VDL Citea LLE za Finsku

Još autobusa VDL Citea LLE za Finsku

Najveći finski prevoznik Koiviston Auto je posle isporučenih 78 autobusa, naručio još 30 Citea LLE.

VDL Bus & Coach je dobio još jednu porudžbinu za autobuse Citea LLE od finskog prevoznika Koiviston Auto. Najveći autoprevoznik iz Finske je naručio još 30 autobusa tog tipa. Prošlog leta je VDL Bus & Coach isporučio 78 autobusa Citea LLE kompaniji Koiviston Auto, što je za VDL Bus & Coach bila najveća narudžbina autobusa za Finsku ikada.

vdl_citea_lle_koiviston2

Isporučeni autobusi saobraćaju u gradovima Kuopio, Lahti i Jiveskile, gde su se dokazali naročito kada su u pitanju potrošnja goriva, lakoća upravljanja i troškovi održavanja. Ovo su bili presudni argumenti za Koiviston Auto da ponovo naručio model Citea LLE.

vdl_citea_lle_koiviston1

Od 30 naručenih, 25 autobusa je namenjeno za grad Jiveskile, koji je sedmi grad po veličini u državi sa 136.000 stanovnika. Preostalih 5 autobusa će otići u grad Oulu, najveći finski grad na severu zemlje sa više od 196.000 stanovnika. Naručeni autobusi će se isporučiti tokom avgusta i septembra 2015. godine.

vdl_citea_lle_koiviston3

VDL Citea LLE za Koiviston Auto će imati ugrađen Euro 6 motor Cummins ISB6.7 zapremine 6,7 litara, snage 187 kW (255 kS) i automatski menjač ZF. U enterijeru se ugrađuje 39 fiksnih sedišta i 4 preklopna sedišta na platformi za invalidska kolica. Mesta ima za još 35 putnika koji stoje. Sedišta za autobuse za grad Oulu imaju viši naslon za leđa što obezbeđuje povećan komfor putnika. Multifunkcionalna konfiguracija sedišta pruža uslove za korišćenje ovih autobusa u međugradskom saobraćaju. Unutrašnjost autobusa je osvetljena štedljivim LED sijalicama. Komfor putnicima u oštrim finskim klimatskim uslovima obezbeđuju i dvostruko zastakljeni prozori, poboljšano grejanje i izolacija.

Koiviston Auto je najveći putnički prevoznik u Finskoj sa godišnjim obrtom od 118 miliona evra koji se ostvari podjednako u ograncima za gradski prevoz i dugolinijski saobraćaj. Ukupno 1.500 zaposlenih vodi računa o 750 gradskih i međugradskih autobusa koji godišnje pređu 58 miliona kilometara.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Descargar musica