Novi nemački dragulj: Predstavljena Setra S511HD

Novi nemački dragulj: Predstavljena Setra S511HD

Setra je u prethodnim danima javnosti predstavila javnosti novi turistički midibus S511HD koji je predstavljen na šezdeseti rođendan Setrinih kompaktnih turističkih autobusa.

Ovaj savremeni turistički midibus kombinuje Setrinu tradiciju; udobnost, moderan dizajn, pouzdanost i najsavremeniju tehnologiju izrade samog vozila. Ovaj autobus će se pridružiti familiji Setrinih autobusa ComfortClass 500 kao najmanji predstavnik game. Takođe, ovaj autobus je sedmi model kompaktnog autobusa koji je izašao iz nemačke fabrike, a dostojan je naslednik Setre S411HD, koja je tražena širom Evrope.

 Ono što čini ovaj autobus idealnim jeste sam izbor konfiguracije autobusa; S511HD je namenjen VIP šatlovima, ekskurzijama sa manjim brojem turista ili, jednostavno, slabije popunjenim autobuskim linijama. Zbog toga, konfiguracija sedišta je izmenjiva; u autobusu se može naći 41 udobno sedište za putnike u varijanti sa tri zvezdice, dok varijanta sa pet zvezdica poseduje 32 sedišta. Ono što je zanimljivo kod ovog autobusa, naručilac može da bira položaj drugih vrata, a biće ponuđen i model sa samo prednjim vratima.

Iako je autobus najmanji u ovoj seriji, jednako je bezbedan kao i svi modeli iz Setrine serije 500. Ovaj midibus je opremljen raznim bezbednosnim sistemima poput ABS, ASR, ESP, Active Brake Assist, tempomata, koji se prilagođava saobraćaju ispred vozila, i mnogim drugim sistemima koji doprinose komforu, bezbednosti i ekonomičnosti. Setra S511HD je opremljena motorom Mercedes-Benz OM470 veličine 10,7 litara koji isporučuje 394 konjske snage i ispunjava Euro 6 normu a može biti uparen sa šestobrzinskim manuelnim ZF menjačem ili osmobrzinskim automatskim Mercedes-Benz PowerShiftom.

Setra je obezbedila putnicima pravo uživanje u putovanju; putnicima je, na udobnim sedištima, dostupna USB konekcija a filmove će moći da gledaju preko velikih, devetnaestoinčnih LCD monitora na krovu. Kako bi vozači uživali na svom radnom mestu, Setra im je obezbedila kožom obložen volan sa multifunkcionalnim dugmićima, a za preglednost brinu biksenonska svetla i kamere na drugim vratima i iza vozila. Takođe, prednja svetla i zadnja kamera imaju sistem za automatsko čišćenje a na prednjem delu je ugrađen i senzor za kišu i osvetljenje koji automatski brine o brisačima i svetlima.

Novi nemački dragulj biće predstavljen i na sajmu Busworld u Kortrijku koji počinje 15. oktobra, sa kog će Autobusi.NET ekskluzivno izveštavati.

Descargar musica