Održano takmičenje vozača autobusa u Novom Sadu

Održano takmičenje vozača autobusa u Novom Sadu

U petak, 27. maja 2016. godine, u garaži JGSP “Novi Sad” održano je takmičenje vozača autobusa.

Povodom akcije “Maj – Mesec bezbednosti u saobraćaju” održano je takmičanje vozača “D” kategorije, koji su prvo rešavali testove u poznavanju saobraćajnih propisa, a zatim su imali prilike da dokažu svoju veštinu upravljanja vozilom. Osim vozača JGSP “Novi Sad”, na takmičenju su učestvovali i vozači iz preduzeća Lasta, Feniks GiZ, Arriva i Suboticatrans.

4ab159e9-e29c-4d4b-be12-16bebf6ad072

Osim vožnje između prepreka, slaloma u rikverc, zaustavljanja i parkiranja, vozači su imali prilike da se okušaju u zahtevnijim disciplinama, kao što je postavljanje zadnjih točkova na određeno mesto prilikom vožnje unazad ali i atraktivne vežbe gde će vozilo nasloniti na košarkašku loptu koja stoji na stubu. Nakon takmičenja organizovana je tribina o bezbednosti u saobraćaju, kojoj su prisustvovali, između ostalih, i predstavnici Grada i Agencije za bezbednost saobraćaja.

03c625c6-6221-4d66-9127-f559551768d3

Pobedu na ovom takmičenju vozača odneli su vozači domaćini Borislav Đuranović, Slaviša Trkulja i Mladen Slavujević. Pobednici su, osim novčane nagrade, dobili i vaučere za putno osiguranje kao i za intenzivni trening u NAVAK-u. Čelnici JGSP-a “Novi Sad” su istakli da im je kvalitet i bezbednost gradskog prevoza najbitniji faktor u poslovanju preduzeća, a takođe su istakli da je godišnji bilans iz 2015. godine mnogo bolji od onog iz 2014. godine s obzirom da je broj povređenih osoba u gradskom prevozu sve manji, kao i da se prethodna godina završila bez ijedne smrtne povrede.

Descargar musica