Premijera u Belgiji: Solaris Urbino 12 electric i low-entry

Premijera u Belgiji: Solaris Urbino 12 electric i low-entry

Na predstojećem sajmu autobusa Busworld u Kortrajku, sa kog će Autobusi.NET ekskluzivno izveštavati, poljski Solaris će predstaviti niskoulaznu i električnu verziju nove generacije gradskog autobusa Urbino.

Nakon premijere nove generacije u Hanoveru, 2014. godine, Solaris Urbino će na ovogodišnjem Busworldu dobiti dva nova člana porodice. Uvođenjem električnog autobusa na baterije i niskoulaznog Urbina, Solaris će samo doprineti daljem razvoju ove game. Osim ova dva, Solaris će javnosti predstaviti novi autobus iz klase midibusa, novi Urbino 12 CNG, kao i novi trolejbus Trollino 12.

new_urbino_12_electric_bigNovi Solaris Urbino 12 electric

Bez izduvnih gasova i čistoća vazduha okarakterisana Solarisovim inovativnim dizajnom predstavlja trenutno najinovativniju stavku u portfoliju ovog proizvođača. Ovaj dvanaestometarski električni autobus je opremljen ZF-ovim sistemom za električne autobuse sa motorima na osovinama. Ovime se dobija prostraniji unutrašnji prostor a vozilo je puno lakše. Dodatna ušteda u masi vozila je postignuta novom “skin on skin” tehnologijom izrade karoserije autobusa tako da je ovaj električni Urbino znatno lakši od prethodnog. Baterije, koje se nalaze u zadnjem delu vozila isporučuju 240 kWh energije a mogu biti dopunjene pomoću pantografa na krovu vozila, ili klasičnim punjenjem. Ovaj autobus će se naći uskoro u saobraćaju, obzirom da je prevoznik üstra iz Hanovera naručila tri primerka.

new_urbino_12_le_big

Novi Solaris Urbino 12 Low Entry

Ovaj dvanaestometarski autobus sa niskopodnim ulazom, okarakterisan novim dizajnom Solarisa, odličan je izbor za prigradski i međugradski prevoz putnika. Zahvaljujući novom načinu izrade, novi Urbino 12 LE je takođe lakši od prethodnika, a pokreće ga Kaminsov motor ISB6.7 koji ispunjava Euro 6 normu. Najzad, obzirom da je dizajn novog Urbina standardizovan, ovaj autobus će biti vrlo zahvalan kupcima, zbog delova koje deli sa celom porodicom Solaris Urbino autobusa četvrte generacije.

Modeli Urbino 12 electric, Urbino 12LE, Urbino 12CNG, Trollino 12 kao i koncept midibusa biće predstavljeni javnosti na sajmu Busworld u Kortrajku u Belgiji, od 16. oktobra, sa kog će Autobusi.NET ekskluzivno izveštavati.

Descargar musica