VDL Futura FMD2 osvojila nagradu IBC Economy Award

VDL Futura FMD2 osvojila nagradu IBC Economy Award

Međugradski autobus iz kuće VDL Bus & Coach je na međunarodnom takmičenju International Bus & Coach Competition (IBC) osvojio najviše poena među konkurencijom kao najekonomičniji.

Fokus na ovogodišnjem takmičenju International Bus & Coach Competition (IBC) je bio međugradski autobus. Žiri sačinjen od stručnjaka je podvrgavao vozila velikom broju testova tokom pet dana u maju 2015. godine. VDL Futura FMD2 je bila ubedljiv pobednik kao najekonomičnije vozilo. Laka konstrukcija u kombinaciji sa aerodinamičnim dizajnom i optimalnim pogonom su za rezultat dali najmanju potrošnju goriva do sada. Ako se tome doda veliki kapacitet putnika, mnogo prtljažnog prostora i mala cena po kilometru, rezultat je veliki profit za prevoznika.

vdl_futura_fmd2_ibc2

Testirana VDL Futura FMD2-129 je dužine 12,9 m sa konfiguracijom sedenja 49+1+1. Test IBC je ponovo pokazao da je Futura najprofitabilniji međugradski autobus. Masa praznog autobusa FMD2-129, zajedno sa liftom za invalidska kolica i 660 litara dizela iznosi svega 13.300 kg. U kombinaciji sa modernim štedljivim motorom DAF MX-11, dobija se veoma niska potrošnja. Optimalno balansiran pogon obezebeđuje i odlično upravljanje vozilom i na pravcu i u krivinama. Visoke ocene su date i za logički raspoređene komande i odličnu preglednost. Nizak ulaz obezbeđuje komforan i brz ulaz putnika, dok je i komfor pri sedenju sa velikim prostorom za noge dobro ocenjen.

vdl_futura_fmd2_ibc1

VDL Futura FMD2 je autobus sa mnogo mogućnosti. Koristi se za međugradski saobraćaj i za turizam, a pogodan je i za školski prevoz. Visina poda od 1.250 mm obezbeđuje lak ulaz i izlaz. Široka srednja vrata, dostupna kao opcija, mogu se opremiti liftom za invalidska kolica, koji je spakovan u kasetu. Kao i FHD2, ovaj autobus takođe ima potpuno ravan pod bez podesta. Ovakva konstrukcija obezbeđuje putnicima prostran enterijer bez prepreka. U isto vremen, ravan pod štedi i na masi, a lakše je i čišćenje.

Vozaču je na raspolaganju ista instrument tabla kao i u FHD2, pregledna, ergonomična i dobro organizovana. Prevoznik/vlasnik ovog autobusa dobija „Profit vlasništva“ (Profit of Ownership): mala masa, smanjena potrošnja, visok kapacitet putnika, velik prtljažni prostor i niski tekući troškovi čine Futuru FMD2 veoma profitabilnom investicijom.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Descargar musica