Prva VDL Citea na sprat za Berlin

Prva VDL Citea na sprat za Berlin

VDL Bus & Coach je isporučio prvi niskopodni dabl-deker Citea DLF-114 najvećem nemačkom gradskom prevozniku, BVG-u iz Berlina.

U utorak 11. avgusta je berlinskom gradskom prevozniku BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) isporučena prva Citea na sprat. Sa ovim novim dvoosovinskim autobusom dužine 11,4 m, VDL je ušao u segment dabl-dekera za gradski saobraćaj. Nova Citea DLF-114 ima dva stepeništa i može da primi 97 putnika. Zadovoljava sve ekonomske i ekološke uslove modernog gradskog saobraćaja sa maksimalnim brojem sedišta i putnika za dvoosovinsko vozilo.

BVG će novo vozilo testirati u skladu sa svojim veoma strogim kriterijumima. Fokus je na protoku putnika, naročito između donjeg i gornjeg nivoa i posebno u kombinaciji sa vremenom čekanja na stanicama i zauzetosti donjeg i gornjeg nivoa. Pored testiranja će se istraživati mišljenja putnika i primedbe vozača.

U BVG-u su zadovoljni što su prvi veliki prevoznik koji je u prilici da ispita prvi VDL gradski dabl-deker, a u VDL Bus & Coach su ponosni na odluku BVG-a da im još jednom ukažu poverenje.

Die Vorstandsvorsitzende der BVG, Sigrid Evelyn Nikutta (M.), die Generalbevollmaechtigte von VDL Bus Coach Deutschland, Silke Toedter (l.) und der OEPNV-Beauftragte von VDL Bus & Coach Deutschland, Boris Hoetermann posieren am Dienstag (11.08.15) in Berlin, anlaesslich einer Pressekonferenz zur Vorstellung des neuen VDL-Doppeldeckers vom Typ Citea DLF 114.

U razvoju novog autobusa VDL Citea DLF-114 (Double deck Low Floor), korišćen je modularni sistem gradnje na kojem je zasnovana čitava familija modela Citea. Zahvaljujući veštoj kombinaciji nadgradnje sa lakom niskopodnom konstrukcijom, Citea DLF ima malu neto masu, što za rezultat daje odličnu ekonomičnost u potrošnji goriva i minimalne emisije izduvnih gasova. Kada na to dodamo dug radni vek, dobija se maksimum “Profita vlasništva” (Profit of Ownership).

vdl_citea_dlf114_bvg_4 vdl_citea_dlf114_bvg_5

Putnicima će na raspolaganju biti inovacije na koje nisu do sada nailazili u berlinskim autobusima. Sedišta na spratu su opremljena USB priključcima. Putem displeja u donjem nivou se može videti trenutan broj praznih sedišta na spratu. Pod u zoni ulaza i izlaza se greje kako se zimi ne bi hvatao led. Podne obloge su sada svetlije boje, a tekstil na sedištima ima novi dezen. LED osvetljenje unutar vozila i na vratima daje bolju vidljivost i orijentaciju osobama sa slabijim vidom.

BVG obezbeđuje prevoz autobusima, tramvajima i metroima u Berlinu za tri miliona putnika dnevno. To je gotovo ekvivalentno ukupnom broju stanovnika u gradu. BVG je 2014. godine prevezao 978 miliona putnika. Najveći nemački prevoznik vrši prevoz na 10 metro linija, 22 tramvajskih linija i 151 autobuskoj liniji, pored 4 trajekt konekcije. Kičmu mobilnosti Berlina i okoline čine 173 metro stanice, 808 tramvajskih i 6.500 autobuskih stajališta.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Descargar musica