Prvi električni Heuliez za Nemačku

Prvi električni Heuliez za Nemačku

Gradski prevoznik iz Rotvajla je prvi nemački kupac električnog autobusa GX 337 ELEC francuskog proizvođača Heuliez Bus.

Potpuno električni autobus GX 337 za koji je kompanija Heuliez Bus dobila nagradu za energiju i ekologiju prošlog juna u Minhenu, izabrala je firma Stadtbus Rottweil za lokalni javni prevoz u gradu Rotvajl (Baden-Virtemberg). Direktor preduzeća Hans Keler uveren je u autonomiju kretanja od preko 300 kilometara po punjenju i u koncept vozila koje koristi standardne i oprobane komponente menjajući samo dizel motor električnim motorom. Ovo takođe ima pozitivan efekat na ukupne troškove vlasništva.

heuliezbus_gx337_elec

Kao prava alternativa fosilnim gorivima, ovo vozilo bez emisije omogućava rešavanje nekoliko problema u isto vreme, poput lokalnog i globalnog zagađenja, kao i emisiju buke. Pored toga, vozilo pruža bezbednost i konfor kako putnicima, tako i građanima.

Heuliez Bus GX 337 ELEC opremljen je električnim motorom i litijum-jonskim NMC baterijama podeljenih u 8 pakovanja, od kojih je 6 smešteno na krovu i 2 u prtljažniku. Ovaj model je projektovan za celodnevnu upotrebu, uz noćno punjenje tokom nekoliko sati u garaži. Ovakvi sistemi skladištenja energije sa ekskluzivnim dizajnom su jedni od najbolje upakovanih na tržištu, u isto vreme pružaju najbolji balans između autonomije kretanja i putničkog kapaciteta autobusa GX ELEC. Baterije su u skladu sa evropskim standardom R100-2 (vibracije, udarci, otpornost na vatru…).

GX 337 ELEC je potpuno električni autobus koji poseduje sve odlike pouzdanosti i dobrih performansi. Njegova konstrukcija je od nerđajućeg čelika, a karoserija od kompozitnih materijala. Šasija i pod imaju pojačanu antikorozivnu zaštitu.

Ova nova porudžbina stiže u pravo vreme da kruniše godine istraživanja i razvoja na polju elektrifikacije autobusa. Više od 100 jedinica iz serije Heuliez Bus GX ELEC uveliko je prodato.

Potpuno električni autobus Heuliez Bus GX 337 je novi korak u razvoju čistih i tihih sredstava javnog prevoza.

Descargar musica