Za Rigu 88 zglobnih Solarisa

Za Rigu 88 zglobnih Solarisa

Solaris Bus & Coach S.A. je dobio ugovor za isporuku 88 zglobnih autobusa Urbino 18 javnom prevozniku u glavnom gradu Letonije.

Višegodišnji okvirni sporazum zaključen 2013. godine, za isporuku 175 Solaris autobusa u Rigu, počeo je realizaciju počev od 2014. Do sada, proizvođač je isporučio prevozniku 140 vozila sa dizel motorom. Ugovor koji je sada potpisan obuhvatiće 88 autobusa, što znači da je firma Rīgas Satiksme odlučila na opciju da poveća svoju porudžbinu od pre pet godina za 53 vozila. Prvih 10 Solaris Urbino biće spremni u 2019. godini, dok će ostatak ugovora biti ispoštovan do kraja 2020. Ukupna vrednost porudžbine iznosi oko 35 miliona evra.

Solaris_Urbino_18_1

Svi poručeni autobusi biće dugački 18 metara. Imaće dizel motore zapremine 10.8 litara sa snagom od 250 kW i ispunjavaće najzahtevnije uslove emisije Euro 6. Pored toga, biće opremljeni automatskim menjačem. U jedan autobus će moći da stane do 150 putnika. Pored toga isporuka podrazumeva opremanje autobusa sistemom za obnovu energije. Vozila će imati niz pogodnosti i za vozača i za putnike. Udobno putovanje, čak i po najtoplijim danima, biće zagarantovano sistemom za klimatizaciju, dok će sigurnost putnika biti obezbeđena najsavremenijim sistemom za nadzor, koji se sastoji od 10 kamera postavljenih izvan i unutar autobusa. Putnici će moći da koriste USB priključke da bi napunili svoje mobilne uređaje. Poručeni zglobni autobusi Urbino 18, biće opremljeni ITC sistemom koji uključuje 4 komunikacijska kanala (GSM, bežični internet, Tetra i GPRS), kao i panelima u vozačevoj kabini, koji pored prikaza standadnih poruka, takođe informišu vozače o pritisku i temperaturi u gumama, između ostalog.

Solaris_Trollino_18_Ryga

Do sada, proizvođač je isporučio ukupno 528 vozila u Letoniju, od kojih je 455 stiglo u Rigu. Jedna od porudžbina koja se trenutno sprovodi u toj zemlji uljučuje isporuku 10 trolejbusa sa baterijama i dodatnom gorivnom ćelijom, za vožnju van kontaktnog voda.

Solaris_Urbino_18_2

Ovo nisu jedine porudžbine na kojima je angažovan Solaris u baltičkim zemljama. Proizvođač će upravo završiti isporuku 150 autobusa sa dizel motorima u Viljnus. Isporuka dodatnih 41 trolejbusa u glavni grad Litvanije, trenutno je u toku. Povrh toga, firma je nedavno potpisala ugovor za isporuku 85 trolejbusa u Kaunas 2019. godine.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Descargar musica