131 VDL Citea za De Lijn

131 VDL Citea za De Lijn

VDL Bus & Coach je primio veliku narudžbinu od belgijskog prevoznika De Lijn: 121 niskoulazni autobus VDL Citea SLE i još 10 Citea SLE sa suvozačkim sedištem i duplim nožnim komandama za potrebe obuke.

Belgijski prevoznik De Lijn je naručio ukupno 131 autobus tipa VDL Citea, s tim što će 10 komada biti namenjeno za vozačku obuku. Ta vozila će imati suvozačko sedište za instruktora sa duplim pedalama. Ova narudžbina se nadovezuje na već 67 naručenih autobusa Citea SLE i 9 zglobnih autobusa Citea SLFA. U manje od tri godine, De Lijn je naručio ukupno 345 autobusa i 41 minibus od VDL-a. Prvi naručeni autobusi će biti isporučeni na proleće 2017. godine.

vdl_citea_sle_de_lijn1

De Lijn se odlučio na autobuse VDL zbog njihovog kvaliteta, trajnosti i niskih troškova eksploatacije, što se ne odnosi samo na troškove nabavke autobuse, već i na potrošnju goriva i troškove održavanja. Inovativna lagana konstrukcija autobusa podrazumeva malu masu praznog vozila. U kombinaciji sa ekonomičnim motorom, vozilo ima nisku potrošnju goriva, pa samim tim i manje zagađuje životnu sredinu. Citea SLE za De Lijn će imati Euro 6 motor Cummins ISB6.7E6 280B zapremine 6,7 litara.

Ugovorena Citea SLE će biti dužine 12 metara i moći će da poveze 110 putnika, od kojih 37 sede, a 73 stoje. Niskopodna konstrukcija kod vrata olakšava ulaz i izlaz korisnicima invalidskih kolica i putnicima sa dečijim kolicima. Klima uređaj doprinosi komforu u vozilu čiji je enterijer dekorisan u svetlim bojama u skladu sa kolor šemom prevoznika.

Vozački prostor je potpuno prilagođen potrebama De Lijna u pogledu komfora za vozača i maksimalnim prostorom za odlaganje stvari , a opremljen je i vratima sa spuštajućim prozorom. Komandna tabla je takođe urađena po specifikaciji De Lijna.

Prevoznik De Lijn obezbeđuje autobuski i tramvajski prevoz u Flandriji. Zapošljavaju 10.500 radnika od kojih 2.100 radnika radi kod prevoznika koji voze po ugovoru za De Lijn. Nakon isporuke 131 autobusa Citea, praktično će čak 2.200 autobusa u De Lijnu biti opremljeno filterima za čvrste čestice. Zahvaljujući ovim filterima i autobusima sa čistijim motorima, De lijn je redukovao emisije čvrstih čestica za čak 80% u poslednjih 5 godina. Emisije azotnih oksida i nesagorelih ugljovodonika su takođe značajno smanjene. Pored toga, čak 80% voznog parka će biti prilagođeno korisnicima invalidskih kolica.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.com

Descargar musica