Nove varijante dužina VDL Citea LLE

Nove varijante dužina VDL Citea LLE

VDL Bus & Coach je tržištu ponudio čak tri nove varijante dužina niskoulaznog autobusa VDL Citea LLE, i to od 9,9 metara, 10,7 metara i 12,7 metara.

Osim standardnog modela niskoulaznog autobusa VDL Citea LLE-120 dužine 12 metara, VDL Bus & Coach je uveo čak tri nove varijante dužina. To su Citea LLE-99 sa dužinom od 9,9 metara, Citea-107 sa dužinom od 10,7 metara i Citea LLE-127 sa dužinom od 12,7 metara. VDL Citea je inače šampion u lakoj kategoriji unutar proizvodnog programa autobusa VDL Bus & Coach. Masa praznog vozila 12-metarske varijante je čak dve tone manja od konkurencije. Kao rezultat se dobija manja potrošnja goriva, pa samim tim i manje zagađenje životne sredine. Uvođenjem novih varijanti, VDL Bus & Coach proširuje uspešnu formulu modela Citea LLE na šire polje primene. Nove varijante su izrađene na istom inovativnom konceptu lake konstrukcije, kao i osnovni 12-metarski model. Zbog male mase praznog vozila manji su i troškovi održavanja, pa je samim tim i Profit vlasništva (Profit of Ownership) veći.

vdl_citea_lle_3x

Kraće varijante, VDL Citea LLE-99 i LLE-107, su projektovane posebno za prevoz na linijama sa manjim brojem putnika i van vršnih časova. Prevoznici se sve više fokusiraju na autobuse koji odgovaraju njihovim potrebama. Ako je potreba za prevozom manja, koristiće manje autobuse i trošiće manje goriva. Pored toga, zahvaljujući kraćem međuosovinskom rastojanju, ova vozila se lakše provlače kroz stara gradska jezgra sa uskim ulicama.

beeld makers ad hermans /Jean Jacques Spuisers /marieke van grinsven

beeld makers ad hermans /Jean Jacques Spuisers /marieke van grinsven

Potreba za produženom varijantom VDL Citea LLE-127 je nastala iz želje za više luksuza i komfora u međugradskom saobraćaju. Za ovu potrebu autobus ima više sedišta. Produženim međuosovinskim rastojanjem se dobija 4 sedišta više nego u osnovnoj 12-metarskoj verziji. Kada se uporedi sa sličnim autobusima iz konkurencije sa istim brojem sedišta, Citea LLE-127 ima mnogo manju masu i istu prednost kao i drugi Citea LLE modeli – manja potrošnja, zagađenje okoline i troškovi održavanja, a veći Profit vlasništva.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.com

Descargar musica