Zglobna VDL Citea Electric za Dansku

Zglobna VDL Citea Electric za Dansku

Arriva Danmark A/S kupuje 21 zglobni električni autobus tipa VDL Citea SLFA-180 Electric, što su ujedno i prvi zglobni električni autobusi za Dansku.

Prevoznik Arriva Denmark A/S naručila je 21 autobus modela VDL Citeas SLFA-180 Electric od kompanije VDL Bus & Coach. Ovi autobusi VDL Citea Electric su prvi električni zglobni autobusi za Dansku. Autobusi će biti raspoređeni na preispitanoj liniji 2A u Kopenhagenu od decembra 2019. godine. Kompanija VDL Bus & Coach će takođe obezbediti infrastrukturu za punjenje u garažama. Tokom dana, autobusi će biti dopunjeni na krajnjim stanicama linije pomoći priključka za punjenje na autobusu putem inverznog pantografa. Sa ovom porudžbinom kompanija je prodala više od 500 potpuno električnih autobusa VDL Citea u zapadnoj Evropi.

VDL_Citea_SLFA-180_Electric_Arriva_Danmark

Linija 2A u Kopenhagenu

21 autobus VDL Citea SLFA-180 Electric prevoziće na liniji 2A u Kopenhagenu. Ova linija je nedavno preispitana i povezuje novi deo Kopenhagena sa autobuskom mrežom. Od kraja 2019. godine, autobusi dužine 13.7 metara, koji trenutno rade na spomenutoj liniji, biće zamenjeni električnim zglobnim VDL autobusima, koji su dugački 18 metara. Zahvaljujući stanicama za brzo punjenje na krajnjim stanicama trase, linija 2A biće u funkciji tokom čitavog dana.

Prodat 500. autobus VDL Citea Electric

Sa ovom porudžbinom, kompanija VDL Bus & Coach je dostigla prekretnicu od 500 prodatih autobusa VDL Citea Electric. Sa već više od 40 projekata E-Mobiliti u zapadnoj Evropi, kompanija VDL Bus & Coach je dokazani partner u prelazu na efikasne javne prevozne sisteme bez emisije. Van Holandije, električni VDL autobusi trenutno prevoze u raznim gradovima Nemačke, Luksemburga, Švajcarske i Francuske. U mnogo slučajeva VDL je takođe odgovoran za implementaciju infrastrukture, upravljanje projektima, kao i popravku i održavanje celokupnog sistema. Kompanije Arriva i VDL Bus & Coach već su sproveli niz uspešnih projekata sa električnim autobusima u nekoliko holandskih gradova.

Tih i bez emisije

Autobusi VDL Citeas SLFA-180 Electric za Dansku su opremljeni sa baterijama od 288 kWh i imaju potpuno električni sistem za kontrolu klime, što znači da će autobusi tokom rada biti potpuno bez emisije. Uprkos svojoj dužini, model VDL Citea SLFA-180 Electric vozi veoma tiho. Ovo ne znači samo poboljšanu udobnost putnika, nego se takođe odnosi na prijatniju i mirniju životnu sredinu za stanovnike Kopenhagena.

Arriva Denmark A/S

Firma Arriva Denmark posluje na danskom tržištu od 1997. godine i od tada je postao najveći autobuski prevoznik u zemlji. Sa blizu 1.200 autobusa, Arriva ima tržišni udeo od 40% u Danskoj. Ovaj transportni prevoznik sada posluje na više od polovine autobuskih linija u glavnom gradu, Kopenhagenu. Arriva takođe ima tržišni udeo od 15% u železničkoj regionalnoj mreži.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica