43 zglobna električna VDL Citea SLFA za Ajndhoven

43 zglobna električna VDL Citea SLFA za Ajndhoven

Ajndhoven u Holandiji i prevoznik Hermes od ovog vikenda imaju jednu od najvećih flota električnih autobusa u Evropi – 43 zglobna električna autobusa VDL Citea SLFA.

U nedelju 11. decembra je holandski prevoznik Hermes u saobraćaj pustio 43 nova zglobna električna autobusa VDL Citea SLFA. Autobusi imaju nultu emisiju izduvnih gasova, a dopunjuju se strujom periodično kako bi izdržali celodnevnu eksploataciju. VDL je pored novih autobusa isporučio i celokupni sistem za punjenje.

Inovativni i futuristički BRT dizajn.

Inovativni i futuristički BRT dizajn.

VDL Citea SLFA Electric je električni zglobni autobus dužine 18,1 m izrađen u inoviranom i futurističkom BRT (Bus Rapid Transit) dizajnu. Novi autobusi će na određenim linijama saobraćati toliko često da će sistem podsećati na tramvajski. Ove visoko frekventne linije povezuju najznačajnije destinacije u Ajndhovenu, kao što je aerodrom i kampus. Ovde putnici više neće morati da čekaju na prevoz, već će se praktično ukrcati na autobus čim dođu na stanicu. Novi autobusi će zamenjivati stare u fazama kako se bude instalirao VDL-ov sistem za punjenje duž linija.

VDL Citea SLFA Electric će saobraćati na najfrekvetnijim linijama u Ajndhovenu.

VDL Citea SLFA Electric će saobraćati na najfrekvetnijim linijama u Ajndhovenu.

Pored 43 nove Citee SLFA Electric, VDL Bus & Coach će isporučiti Hermesu još 65 Citea SLE, 29 kombija VDL, kao i 2 VDL MidCity. Svi ovi autobusi će zadovoljavati Euro 6 norme. VDL Citea SLE ima dužinu od 12,9 m i mnogo luksuzniju opremu u odnosu na dosadašnje autobuse. Veoma udobna sedišta mogu da se podešavaju, a opremljena su i naslonima za ruke i sklopivim stočićima. Sva sedišta su orijentisana u smeru vožnje. Pored Wi-Fi mreže, autobus je opremljen velikim brojem USB utičnica. Utisak enterijera jednog međugradskog autobusa zaokružuju lepo dizajnirane police za prtljag. Kombi vozila imaju 8+1 mesta za sedenje, dok MidCity ima 21+1 sedište.

Jedan od najvećih flota električnih autobusa u Evropi.

Jedan od najvećih flota električnih autobusa u Evropi.

Hermes je deo kompanije Connexxion Nederland, koja je u vlasništvu grupe Transdev. Transdev je svetski igrač u prevozu putnika, aktivan u dvadeset zemalja, sa oko 83.000 zaposlenih. U Holnadiji drži nekoliko prevozničkih brendova, među kojima su Connexxion, Veolia Transport Nederland i Witte Kruis. Na međunarodnom planu, Transdev radi na pametnim održivim oblicima prevoza i brizi o klijentima.

Pročitajte i članak o puštanju u saobraćaj istih autobusa nedelju dana ranije u Kelnu.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.com

Descargar musica