Električna zglobna Citea za Bazel

Električna zglobna Citea za Bazel

VDL Bus & Coach će javnom gradskom prevozniku BVB iz Bazela isporučiti BRT verziju zglobnog električnog autobusa VDL Citea SLFA-181.

Kompanija VDL Bus & Coach će isporučiti BRT (Bus Rapid Transit) verziju modela VDL Citea SLFA-181 Electric prevozniku Basler Verkehrs-Betriebe (BVB). Ovaj autobus je prvi zglobni električni autobus za Švajcarsku i deo je pilot projekta. Ovaj pilot projekat će uključiti testiranje na svim linijama Bazela, počev od kraja tekuće godine. Kroz ovaj projekat prevoznik BVB namerava da stekne početno praktično iskustvo u radu sa električnim autobusima. Od 2027. godina firma BVB će isključivo koristiti 100% tehnologiju obnovljivih pogona.

VDL_Citea_SLFA-181_Electric_BRT

Lider na evropskom tržištu

Kompanija VDL Bus & Coach je predvodnik u prelasku na čist, tih javni prevoz i u 2017. godini još jednom je bio lider na evropskom tržištu sa električnim gradskim autobusima. VDL Bus & Coach vredno radi na daljim inovacijama električne mobilnosti svaki dan. Ova obaveza omogućava firmi da doprinese čistijoj životnoj sredini u sve više evropskih zemalja.

VDL SLFA-181 Electric

Model VDL SLFA-181 Electric je niskopodni autobus dužine 18,1 metara opremljen električnim pogonom. Autobus Citea SLFA-181 Electric za BVB je opremljen sa baterijom od 248 kWh i brzim punjačem od 450 kW. Tokom pilot perioda, brzo punjenje će će se odvijati u garaži prevoznika BVB. Električni autobusi se pune oko 50 minuta.

Basler Verkehrs-Betriebe

Basler Verkehrs-Betriebe (BVB) je javni prevoznik u švajcarskom gradu Bazelu, koji poseduje blizu 182 kilometara tramvajskih i autobuskih linija. Javni prevoz je veoma popularan i važan u Bazelu. BVB prevozi više od 130 miliona putnika godišnje na 9 tramvajskih linija i 13 autobuskih. Više od 1200 zaposlenih obezbeđuje putnicima da svakodnevno i udobno stignu do svog odredišta.

Descargar musica