Plaxton sa novim modelima

Plaxton sa novim modelima

Britanski ADL je predstavio dva nova modela marke Plaxton: turistički dabl deker Panorama i niskoulazni Panther LE.

Kompanija Alexander Dennis Limited (ADL) je predstavila dva nova modela turističkih autobusa marke Plaxton. Panther LE je inovativno vozilo sa niskopodnim ulazom koje predstavlja kombinaciju pristupačnosti gradskog autobusa i udobnosti turističkog, dok je Panorama dabl deker napravljen za visok kapacitet i luksuzno putovanje. Sa ovim novim dodacima, Plaxton sada nudi punu paletu od midi autobusa do dabl dekera.

Plaxton_Panther_LE_1

Plaxton Panther LE je projektovan za rad na autobuskim linijama koji zahtevaju jednostavan pristup za putnike i komfor, kao što su ekspresne linije ili na konekciji dugih linija za lokalni prevoz u ruralnim predelima.

Plaxton_Panther_LE_2

Solo autobus sa niskopodnim ulazom ima ravan pod u prednjem delu gde se nalazi 16 sedišta i pozicija za invalidska kolica okrenuta ka napred, sva su dostupna kroz prednja vrata, bez potrebe za upotrebom stepeništa. Tri plitka stepenika odvode putnike do sedišta u zadnjem delu vozila. Ukupno, Panther LE nudi 53 sedišta sa visokim uzglavljem sa integrisanim zvonom, USB punjačima, dimnim svetlima i, u zadnjem salonu, pojedinačne servisne jedinice. Dobra klimatizacija je obezbeđena celom dužinom vozila.

Plaxton_Panther_LE_3

Ručna rampa za invalidska kolica je smeštena ispod poda ispred zadnje osovine, dostupne spolja sa obe strane karoserije. Sa zapreminom od 2,1 m3 ovaj ormarić obezbeđuje dodatan utovar prtljaga.

Model Panther LE dužine 14,6 metara je zasnovan na Plaxton konstrukciji karoserije od nerđajućeg čelika, osiguravajući visok stepen modularnosti čitave palete modela. Napravljen je na troosovinskoj Volvo B8RLE šasiji i pokreće ga Euro 6 motor snage 350 KS koji koji je usklađen sa automatizovanim manuelnim menjačem Volvo I-Shift ili potpuno automatskim menjačem brzina ZF EcoLife. Upozorenja pred sudar, sistem za nužno kočenje i održavanje pravca su standardne sigurnosne karakteristike.

Plaxton_Panorama_1

Sa konfiguracijom do 87 sedišta, turistički dabl deker Plaxton Panorama je prilagodljiv izbor za međugradski autobuski prevoz, brz putnički prevoz kao i putovanja velikog kapaciteta. Na gornjem nivou se nalazi 65 sedišta do kojeg se dolazi pomoću stepenica na početku i sredini vozila. Na donjem nivou postoji nekoliko različitih konfiguracija sedenja, zajedno sa smeštanjem invalidskih kolica, u zavisnosti od zahteva kupaca. Sedišta su postavljena na klizne sisteme koji omogućavaju brzo prilagođavanje prostora prevozu lica sa invaliditetom.

Plaxton_Panorama_2

Model Panorama dužine 14,5 metara je visok 4 metra, olakšavajući međunarodna putovanja, i deli dobar deo konstrukcije karoserije sa visokopodnim modelom Plaxton Elitei, pa samim tim i rezervnih delova, što je dobro za prevoznike sa mešovitim voznim parkom. Ukupan kapacitet prtljažnika je 10,1 m3 od kojih je 6,8 na ravnom podu prtljažnika iznad zadnje osovine i motora. Ovaj prostor se lako napuni duž svoje celokupne dužine kroz vrata na obe strane vozila, kao i pristupnim vratima pune visine.

Plaxton_Panorama_3

Na troosovinskoj šasiji Volvo B11RLE, model Plaxton Panorama pokreće Euro 6 motor od 460 KS usklađen sa automatizovanim manuelnim menjačem Volvo I-Shift. Takođe poseduje sigurnosnu opremu sa upozorenjem pred sudar, sistemom brzog kočenja i održavanja pravca. Plaxtonovu konstrukciju od nerđajućeg čelika obezbeđuje jak i izdržljiv, ali lagan ram karoserije.

Paletu turističkih autobusa ADL-ovog Plaxtona sada čine midibusi Cheetah XL i Panther Cub, autobusi Leopard, Panther, Panther LE, visokopodni Elite i Elitei, kao i dabl deker Panorama. Osim modela Cheetah XL, svi se izrađuju na Volvo šasijama.

Descargar musica