Električna zglobna Citea za Švedsku

Električna zglobna Citea za Švedsku

VDL Bus & Coach je na tenderu u švedskom gradu Umeo dobio posao za isporuku 25 zglobnih električnih autobusa.

Opština Umeo u Švedskoj je objavila da je firma VDL Bus & Coach pobednik tendera za 25 električnih autobusa. Ovo je najveća porudžbina električnih autobusa iz Švedske za kompaniju VDL. Kompanija je izabrana kao dobavljač sistema, što znači da neće samo isporučiti 25 modela Citea SLFA-180, nego i stanice za punjenje koje su takođe uključene u isporuku.

VDL_Citea_SLFA_Electric

Električni zglobni autobusi za gradski prevoz

Autobusi će biti korišćeni za prevoz u gradu Umeo na linijama 1 i 8. Umeo je najveći grad na severu Švedske i takođe jedan od najbeže rastućih gradova ove zemlje. Autobuski prevoz u Umeu obezbeđuje prevoznik Transdev Sverige AB. Autobusi će biti pušteni u saobraćaj u junu 2019. godine.

Dobavljač autobusa i infrastrukture

25 autobusa VDL Citea SLFA-180 na krovu poseduju pantograf, bateriju snage 169 kW, 48 sedišta i USB utičnice. Autobusi su takođe opremljeni sa nordijskim paketom opreme koji uključuje dodatnu opremu poput dodatne toplotne izolacije i grejanja za prilagođavanje hladnoj klimi Švedske. Ovi tihi, električni autobusi bez emisije, obezbeđuju zdravije životno okruženje.

Brzo punjenje autobusa obavlja se preko dvostrukog punjača od 450 kW na tri stanice linija koje se zovu Tomtebo, Umedalen i Östra Ersboda. Autobusi se takođe pune u garaži tokom noći. Punjenje u garaži se sastoji od 25 rezervnih punjača od kojih se 12 dvostruki punjači od 30 kW i jedan od 50 kW.

Descargar musica