Prva VDL Citea Electric za Luksemburg

Prva VDL Citea Electric za Luksemburg

Sa sedam VDL Citea LLE-99 Electric prevoznik Voyages Emile Weber uvodi prve električne autobuse u Luksemburg.

Prevoznik Voyages Emile Weber je 8. februara 2018. godine pustio u saobraćaj prvih sedam autobusa Citea Electric za Luksemburg. Ovo je VDL-ova prva porudžbina električnih autobusa uključujući infrastrukturu za punjenje u Luksemburgu. Ovi modeli Citea LLE-99 Electric će biti raspoređeni na području opštine Betemburg, čineći najveći vozni park električnih vozila koji trenutno radi u Luksemburgu. Ovi E-autobusi će pokrivati rastojanje od oko 1400 kilometara dnevno.

VDL Citea LLE-99 Electric

Sa dužinom od 9,9 metara, kapacitet autobusa je pogodan za specifične zahteve koje ova oblast nameće. Punjenje kad god se ukaže prilika (brzo punjenje) se koristi da bi se se omogućila optimalna upotreba autobusa tokom dana. Baterije se napajaju tokom noći i ponovo snabdevaju energijom putem pantografa na krovu ili pomoću utikača. Kao dobavljač sistema, VDL je odgovoran za isporuku i električnih autobusa i stanica za punjenje, uključujući instalaciju, kao i za implementaciju projekta.

Model VDL Citea LLE-99 Electric je specijalno napravljen za manje opterećene gradske i prigradske autobuske linije tako da ove oblasti takođe mogu da učestvuju u ekološkom javnom prevozu. Obično su električni autobusi mnogo teži u odnosu na konvencionalna dizel vozila. Veća masa znači manje putnika i veću potrošnju. Ipak, VDL Citea LLE je poznat kao lagani šampion i firma VDL Bus & Coach je uspela da zadrži veoma nisku težinu za električna vozila takođe, postižući smanjenje za više od 1.000 kilograma u poređenju sa standardnim dizel autobusima dužine 12 metara.

Descargar musica