Za De Lijn ide 146 VDL Citea

Za De Lijn ide 146 VDL Citea

Belgijski javni prevoznik De Lijn je od VDL Bus & Coach naručio ukupno 146 gradskih autobusa na električni, hibridni i dizel pogon.

Belgijski javni prevoznik De Lijn naručio je 146 autobusa od kompanije VDL Bus & Coach. Porudžbina se sastoji od 3 različita tipa vozila, 7 Citea SLF-120 Electric, 84 Citea SLE-120 Hybrid i 55 zglobnih Citea SLFA-180 u dizel verziji. Ova porudžbina predstavlja prvu isporuku električnih autobusa VDL za firmu De Lijn. 84 hibridna autobusa predstavljaju nastavak porudžbine 66 autobusa Citea SLE Hybrid iz oktobra 2017. godine. Autobusi će biti isporučeni u prvoj polovini 2019. godine.

VDL_Citea_SLF-120_Electric_DeLijn

VDL Citea SLF-120 Electric

Model VDL Citea SLF-120 Electric ima dužinu 12 metara, pokreću ga baterije kapaciteta 85 kWh i poseduje prostor za 92 putnika. Kompanija VDL Bus & Coach će takođe obezbediti infrastrukturu za punjenje. Mesta za punjenje biće obezbeđena u saradnji sa firmom ABB. Autobusi će biti raspoređeni u Gentu i Levenu. Punjači od 300 kW na autobuskim linijama i 40 kW u garaži biće instalirani u ovim gradovima kako bi omogućili upotrebu autobusa tokom celog dana. Model Citea SLF-120 Electric je poznat po svom modularnom konceptu, koji omogućava izradu verzija za različite tipove eksploatacije i paketa po posebnim zahtevima. Koncept lake konstrukcije VDL Citea Electric zadržava troškove održavanja veoma niskim i osigurava maksimalnu dobit vlasništva. Tih, čist električni autobus takođe doprinosi zdravijem životnom okruženju i poboljšanom kvalitetu života stanovnika.

VDL Citea SLE-120 Hybrid

Model Citea SLE-120 Hybrid je dugačak 12 metara i opremljen je sa serijskim hibridnim sistemom sa funkcijom stop-and-go. Vozila za prevoznika De Lijn su programirana tako da mogu da krenu sa semafora i autobuskih stajališta uz upotrebu 100% električne energije. Koncept ovog autobusa Citea SLE Hybrid je modularno prilagodljiv tako da se može voziti i na dužim linijama. Upotrebom pantografa i jačeg paketa baterija, električna autonomnost se može produžiti.

VDL_Citea_SLFA-180_DeLijn

VDL Citea SLFA-180

Model Citea SLFA-180 ima dužinu od 18 metara, sedišta za 47 putnika, prostorom za stajanje za 114 putnika i opremljen je sa Euro 6 FPT motorom. Sa inovativnom laganom konstrukcijom i efikasnim pogonskim motorom, koji je konfigurisan za specijalnu primenu firme De Lijn, VDL Citea SLFA ima malu masu praznog vozila, što rezultira ekonomičnom potrošnjom goriva i nisku emisiju štetnih supstanci. U kombinaciji sa dugim vekom trajanja, rezultira i maksimalnim profitim vlasništva.

Descargar musica